Eindelijk een opsteker voor VC Herentals. VC Herentals won maandagavond verdiend de kwartfinale van de Beker van Antwerpen tegen Hemiksem met 1 - 0Joachim Vandecraen scoorde de winninggoal in de 9'. VC Herentals domineerde de eerste helft met nog kansen voor Vechter, Moons en Coart.In de tweede helft kwam Hemiksem beter in de match. Ook al omdat VC Herentals te ver terugplooide. VC Herentals kreeg toch op tegenaanval de beste kansen via De Wolf, Vechter en Van Kerkhoven. Twee minuten voor tijd de eerste echt goede kans voor bezoekers maar Sam De Knop besluit nipt naast. VC Herentals bekert verder thuis tegen FC De Kempen.[i]Verslag Kurt & Wendy Van Leemput/ VC / ThalsFM[/i]:VC Herentals kon even de competitiezorgen aan de kant schuiven voor de kwartfinale in de beker van Antwerpen. Dat dit niet met het eerste elftal zou gebeuren was al langer geweten maar dat het “B-elftal” van Herentals niet zou teleurstellen was ook een zeker gegeven. Herentals dreigde een eerste keer via een kopbal van Reggy Van Orshaegen die maar net over de dwarsligger verdween. De volgende kans was meteen raak, een slimme doorsteekpass van Smeyers werd in één tijd voor doel gebracht waar Joachim Vandecraen aan de tweede paal het leder beheerst tegen de netten werkte. Hemiksem, hekkensluiter in tweede provinciale stelde daar weinig tegenover, het was de thuisploeg die voor het meeste gevaar zorgde. Moons kapte op links zijn bewaker uit maar zijn voorzet werd in extremis in corner verwerkt. Nog voor het kwartier verstuurde Davy Mannaerts een loepzuivere voorzet maar Moons kopte de gemeten voorzet over doel. Het tempo verdween dan helemaal uit de wedstrijd, Herentals teerde op de organisatie maar kon niet meer dreigen. Ook Hemiksem had geen oplossingen in huis en liet enkel een poging van Apers noteren waarmee Daems weinig of geen moeite had.Tijdens de rust voerde Wim Van Looy twee wijzigingen door. De Wolf en Hendrickx kwamen Smeyers en Moons vervangen. Niet dat dit iets aan het spelbeeld veranderde want Herentals tekende ook nu voor het eerste gevaar maar het schotje van Smets bevatte te weinig buskruit. Enkele minuten later was Herentals veel dichter bij een doelpunt wanner De Wolf aan de tweede paal zich verslikte in een prima kans. Hemiksem stelde daar een poging van Ennaassiri tegenover maar kon aan de eerste paal goalie Daems nauwelijks in verlegenheid brengen. Aan de overzijde kwam Vechter nog dicht bij de 2-0 maar zijn kopbal ging maar nipt over doel. Herentals hield al bij al vrij goed stand dankzij de onmondige bezoekers die via De Knop nog wel een goede mogelijkheid kregen om langszij te komen maar scoren zat er echter niet in. Herentals kreeg in de slotfase nog wel enkele kansen om Hemiksem volledig uit te tellen maar de laatste pass bleef meermaals in gebreke.Toch won Herentals deze partij verdiend met 1-0 waardoor de halve finales (in principe op woensdag 21 april) thuis tegen De Kempen worden afgewerkt. Een dikke proficiat aan de spelers die het konden opbrengen om 90 minuten te werken voor hun ploeg. Misschien hebben deze spelers wel niet zoveel talent als hun collega’s van het eerste elftal maar het woord teamspirit hebben ze alvast wel goed begrepen…